Potrebni sastojci:
- šaka cvetova karfiola;
- četiri lista blitve;
- dve kašike pirinča;
- kašika maslinovog ulja; i
- kuvano žumance
Način pripreme:
- U malo vode kuvati pirinač.
- Kad je polukuvan, nakon desetak minuta kuvanja, dodati šaku cvetova karfiola i kuvati još pet minuta.
- Tada dodati četiri lista blitve koji su prethodno oljušteni od bele drške i sve kuvati još pet minuta.
- Po potrebi se može dodavati voda ukoliko pirinač svu upije, ali ne previše.
- Nakon kuvanja, sve izblendirati, dodati kašiku maslinovog ulja i umešati kuvano žumance.
Za naše mlađe drugare ovu kašicu možete pripremati bez žumaceta i takvu im možete dati već sa punih 7 meseci.
Prijatno 🙂
Hvala puno mami Jeleni Veličković ex Milojević na ukusnom, lepom i zdravom receptu. Ako vam se dopao recept podelite ga sa drugima i ostalim bebicama omogućite da probaju ovaj jako ukusan i zdrav obrok.
Pišite i vi vaše recepte. Možete me kontaktirati porukom na e-mail koji vidite na blogu, ili na fb stranici Zdravo odrastanje počinje u maminom stomaku. Sa nestrpljenjem vas očekujem!